Piotrulec napisał(a):S2000 raczej im nie zaimponujesz ;-)
Mi dwukrotnie odmówili naprawy, w pierwszym przypadku oddałem felgi do naprawy do nowego dworu , po naprawie felga pękła mi na treningu przed zawodami , w drugim przypadku sprzedałem uszkodzona felgę w cenie złomu do Ostrołęki .
Generalnie to się dziwie ze chciałeś to prostować , wystarczyło by trochę szpachli i na OLX byś puścił
carlos napisał(a):Piotrulec napisał(a):S2000 raczej im nie zaimponujesz ;-)
Mi dwukrotnie odmówili naprawy, w pierwszym przypadku oddałem felgi do naprawy do nowego dworu , po naprawie felga pękła mi na treningu przed zawodami , w drugim przypadku sprzedałem uszkodzona felgę w cenie złomu do Ostrołęki .
Generalnie to się dziwie ze chciałeś to prostować , wystarczyło by trochę szpachli i na OLX byś puścił
Kolego po co te złośliwości? Nie kupiłem S2000 aby komukolwiek imponować. Co, gdzie, komu i ewentualnie za ile będę sprzedawać to moja sprawa.
A wracając do tematu wątku to:
Czy da się zdemontować plastik przy seryjnym rollbarze bez jego uszkodzenia (potrzebuje dostać się do pasów, a nie koniecznie chcę rozbierać pół wnętrza)?
Art napisał(a):Może mi ktoś polecić jakiś sprawdzony prostownik z podtrzymaniem, taki który będzie mi pilnował aku przez zimę?
Art napisał(a):Może mi ktoś polecić jakiś sprawdzony prostownik z podtrzymaniem, taki który będzie mi pilnował aku przez zimę?
Pilar napisał(a):https://www.ebay.com/itm/Unpainted-FOR-HONDA-S2000-OE-STYLE-Rear-trunk-spoiler-wing-ABS-STOCK/232451370102?fits=Model%3AS2000&hash=item361f2e6c76:g:RX4AAOSw8UZaF27b:rk:3:pf:0
mrenias napisał(a):Hello
Szukam takiego spoilera czy wiecie gdzie to najlepiej (najtaniej) kupić?
Pozdro
K_iju napisał(a):To są na te środkowe male dziurki. A na te dwie wieksze zewnetrzne?
mako napisał(a):Kiju te zaślepki zasłonią wszystkie 4 mam takie i są ok :-)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość