Rdza w softtopie

Karoseria, softtop,hardtop

Rdza w softtopie

Postprzez tunix » 2016-11-26, 16:49

Pytanie - znajomy [ ten sam ] ogladal ostatnio S2000. Generalnie poza jakimis ogarnialnymi tematami [ cos z fotelami, lekka wgniotka itp. ] auto zapowiada sie dobrze. Ale jest jeden problem - na elementach konstrukcyjnych softtopu widac rdze. Mial ktos z was cos takiego? Auto z koncowki produkcji, nie bylo sprawdzane dalej wiec nie wiemy co dzieje sie od spodu, jedynie na szybko ogladajac pod maska itp. wyglada dobrze.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
tunix
Klubowicz 2k rpm
 
 
Posty: 364
Dołączył(a): 2007-04-04, 21:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rdza w softtopie

Postprzez tunix » 2016-11-26, 16:51

Jeszcze 1 fotka:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
tunix
Klubowicz 2k rpm
 
 
Posty: 364
Dołączył(a): 2007-04-04, 21:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rdza w softtopie

Postprzez B!G LAM3 » 2016-11-26, 17:10

tunix napisał(a):Pytanie - znajomy [ ten sam ] ogladal ostatnio S2000. Generalnie poza jakimis ogarnialnymi tematami [ cos z fotelami, lekka wgniotka itp. ] auto zapowiada sie dobrze. Ale jest jeden problem - na elementach konstrukcyjnych softtopu widac rdze. Mial ktos z was cos takiego? Auto z koncowki produkcji, nie bylo sprawdzane dalej wiec nie wiemy co dzieje sie od spodu, jedynie na szybko ogladajac pod maska itp. wyglada dobrze.


Albo eska stała z niezłożonym dachem ( :D ) , albo dach był przekładany z innego auta i leżał sobie wczesniej na ziemi . Nawet poszycie masz od wewnetrznej strony lekko brązowe (albo błoto albo od rudej).
Avatar użytkownika
B!G LAM3
 
 
Posty: 182
Dołączył(a): 2015-06-02, 18:37
Lokalizacja: Kraków
Rocznik S2000: 2000

Re: Rdza w softtopie

Postprzez GS MIKE » 2016-11-26, 19:45

I oczywiście bardzo źle się składa , zaraz beda dziury na wylot
Avatar użytkownika
GS MIKE
 
 
Posty: 6287
Dołączył(a): 2007-04-30, 09:50
Lokalizacja: Bielsko Biała
Rocznik S2000: 2002
Wersja: AP1

Re: Rdza w softtopie

Postprzez tunix » 2016-11-28, 12:37

Czyli co, odpada? Na serio z tymi dziurami?
tunix
Klubowicz 2k rpm
 
 
Posty: 364
Dołączył(a): 2007-04-04, 21:22
Lokalizacja: Warszawa

Re: Rdza w softtopie

Postprzez neonisin » 2017-01-27, 13:02

Z taką korozją można sobie poradzić. Ostatnio znalazłem ciekawy artykuł o usuwaniu rdzy: http://blog.chelchowski.pl/2017/01/25/korozja/
Polecam przejrzeć i zastosować. Powinno dać efekt.
neonisin
 
 
Posty: 9
Dołączył(a): 2016-09-21, 11:24


Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość