sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

radio, elektryka, wnętrze i oświetlenie

sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez Lukas G » 2008-08-30, 18:59

Kiedys temat byl poruszany a dzis z nudow przegladajac arichwa na niego wpadlem. Chlopaki za woda rozwiazali ten problem rozbierajac pilota od sterowani radiem i montujac go tam gdzie sa ori przyciski w S. Zmienili rowniez funkcje duzeg guzika wstawiajac tam mikrostyki z joystic'a ;) ogolnie fajny patent o ktorym mozna poczytac tu Co prawda juz nie ma zdjec ale jakby odswiezyc temat to mysle ze autor wstawilby je ponownie. Milej lektury ;)
Obrazek
-=Lukas G=-
Avatar użytkownika
Lukas G
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 2008-01-06, 18:26
Lokalizacja: Radomsko
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Postprzez malarz84 » 2009-01-27, 22:24

widzisz ja mam innym problem, mam oryginalne radio z S2000 ale niestety na kasety :( . Kompletnie nie zalezy mi na AUDIO w hondzie, wiec szukam na allegro caly czas adaptera ktory podepne pod radio (jako zmieniara)i bede mogl przez niego grac mp3 z pen dirve, karty SD lub Ipoda ... jest pare dostawcow tego sprzetu ale niestety malo to jest kompaltybilne z OEM z S2000 ...

udalo sie komus cos takiego kupic ?????????
jesli tak to bardzo prosze o info ... !!

pozdr
GRzechu
malarz84
 
 

Postprzez max_damage » 2009-01-27, 22:28

max_damage
 
 

Postprzez malarz84 » 2009-01-27, 22:30

hehehehe, no nie :)) odpada zdecydowanie :PPP

mysle o czyms takim

http://www.allegro.pl/item536725789_hon ... iarka.html
malarz84
 
 

Postprzez Krasnall » 2009-01-27, 23:12

Niezłe, ale cena trochę przegięta...
Krasnall
 
 

Postprzez malarz84 » 2009-01-27, 23:17

jesli znajdzie sie wreszcie jakis model ktory ogarnie to cholerne OEMowe radio to wydam te pieniadze, pewnie gdybym mial OEMa na CD to nawet nie szukalbym niczego na mp3 ... ale urok kasety mnie dobija ... :)
malarz84
 
 

Postprzez Krasnall » 2009-01-28, 00:17

Kupić OEMowe radio na CD albo po prostu zmieniarkę do Twojego radia :) -> ebay.com
Krasnall
 
 

Postprzez SHARK » 2009-01-28, 00:45

zmieniarczke orginalna hondy oddam w dobre rece za grosze , wyciągnieta ode mnie z auta S2000 AP1 rok.00. na 6 cd ,stan igła .
"S H A R K + S 2 0 0 0 = A R A B I A N D R I F T"
Avatar użytkownika
SHARK
 
 
Posty: 192
Dołączył(a): 2009-01-16, 11:19
Lokalizacja: Pabianice
Rocznik S2000: 2006
Wersja: AP1

Postprzez jubikej » 2009-01-28, 01:30

ile te grosze sa warte??
ex S2000 Obrazek
2013 RDX Obrazek
Avatar użytkownika
jubikej
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 4015
Dołączył(a): 2009-10-30, 13:28
Lokalizacja: Gdynia
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Postprzez Yakuza » 2009-01-28, 19:06

Yakuza
 
 

Postprzez andmal100 » 2009-01-29, 19:34

andmal100
 
 

Przycisk VOL

Postprzez Fabian » 2009-09-23, 16:45

Witam,

mam nie oryginalne radio, które też idzie do wymiany bo to jakiś stary Kenłód :D
nie działa pod nim przycisk VOL przy kierownicy,
czy można zamontować nie oryginalne radio np jakiś nowy ALPINE żeby ten przycisk był kompatybilny z radiem inne niż stock ?
Obrazek
Avatar użytkownika
Fabian
Klubowicz 2k rpm
 
 
Posty: 264
Dołączył(a): 2008-07-22, 08:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przycisk VOL

Postprzez miyake » 2009-09-23, 17:10

Można.
Potrzebujesz odpowiedni do swojego radia adapter.
Np taki moduł: http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /6820.html

Potrzebujesz też odpowiedni kabelek do w/w modułu do Twojego modelu radia.
Do Kenwooda na przykład potrzebujesz:
http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /6755.html

Do Alpiny:
http://caraudiosecurity.com/shop/produc ... /6751.html

Itd. itd...

Pozdr
Obrazek
miyake
miyake
 
 
Posty: 1619
Dołączył(a): 2009-06-27, 21:05
Lokalizacja: lubelskie
Rocznik S2000: 2005
Wersja: AP2

Re: Przycisk VOL

Postprzez insane » 2009-09-23, 17:12

Z angielskiego ebaya za grosze lub oryginalny adapter Alpine (ok. 200zl afaik).

Pasuje do wybranej marki:
BLAUPUNKT
CLARION
JVC
KENWOOD
PANASONIC
PIONEER
SONY

http://cgi.ebay.co.uk/HONDA-S2000-STEER ... 286.c0.m14

Sprawdzony, dziala jak nalezy.
I was going to say a gay joke. Butt fuck it.
Obrazek
Avatar użytkownika
insane
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 2427
Dołączył(a): 2008-10-21, 23:49
Lokalizacja: Poznań

Re: Przycisk VOL

Postprzez Fabian » 2009-09-24, 16:53

a w Polsce w sklepie można to normalnie kupić czy np w jakimś polskim sklepie internetowym ?

trzeba mieć adapter i kabelki?
nie ma całości w postaci jednego przedmiotu, że podłączasz i wszystko lata ? :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Fabian
Klubowicz 2k rpm
 
 
Posty: 264
Dołączył(a): 2008-07-22, 08:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez jubikej » 2010-01-17, 23:16

kupie taki adapter gdzies w PL czy poporstu to z UK kupic??
ex S2000 Obrazek
2013 RDX Obrazek
Avatar użytkownika
jubikej
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 4015
Dołączył(a): 2009-10-30, 13:28
Lokalizacja: Gdynia
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez Tommy » 2010-01-18, 11:39

ja u siebie przerobilem cale audio i powiem ze nie bedac audiofilem nie wyobrazam sobie teraz jazdy bez niego ! Wszystko podpiete pod sterowanie obok kierki :) plus podlaczenie do ipoda i zestaw glosnomowiacy i gitara :)
drift it like You stole it !
Obrazek
Avatar użytkownika
Tommy
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 1796
Dołączył(a): 2008-02-09, 23:55
Lokalizacja: Łódź
Rocznik S2000: 2006
Wersja: AP2

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez jubikej » 2010-01-18, 14:35

zalezy mi tylko na podlaczeniu seryjnego sterowania radiem
ex S2000 Obrazek
2013 RDX Obrazek
Avatar użytkownika
jubikej
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 4015
Dołączył(a): 2009-10-30, 13:28
Lokalizacja: Gdynia
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez Michael19 » 2010-01-18, 15:29

jubikej napisał(a):zalezy mi tylko na podlaczeniu seryjnego sterowania radiem


ja kupowałem u tego gościa sprawdzony na 100% sam taki używam :D

http://cgi.ebay.co.uk/PC99-X61-Honda-S2000-Stalk-Adaptor-Interface-Lead_W0QQitemZ160390153266QQcmdZViewItemQQptZUK_Cars_Parts_Vehicles_Terminals_Cabling_ET?hash=item2557ff8432
Obrazek
Avatar użytkownika
Michael19
Klubowicz 4k rpm
 
 
Posty: 501
Dołączył(a): 2007-11-28, 12:29
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik S2000: 2004
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez jubikej » 2010-01-18, 15:53

kupione ;) - do tego co dalej potrzebny jest jeszcze jeden kabelek podobno :)
ex S2000 Obrazek
2013 RDX Obrazek
Avatar użytkownika
jubikej
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 4015
Dołączył(a): 2009-10-30, 13:28
Lokalizacja: Gdynia
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez oskarr17 » 2017-02-20, 20:07

Odgrzewam mega kotleta... :D

Kto ma, albo miał u siebie zrobione sterowanie z kierownicy? Znalazłem sprzedawce, który oferuje takie cudo i pisze, że pasuje do s2000 od 2001r. Teraz pytanie czy przejmować się tym co piszą czy brać i będzie działać w s2k z 2000r? Radio mam alpine i wiem, że trzeba jeszcze dodatkowo kabel kupić żeby to ze sobą współgrało, kwestia czy wiązka z 00r jest taka sama jak w rocznikach od 01r?

Link z allegro

http://allegro.pl/sterowanie-z-kierowni ... 58481.html
oskarr17
 
 
Posty: 444
Dołączył(a): 2014-03-26, 19:18
Lokalizacja: Kraków
Rocznik S2000: 2000
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez jubikej » 2017-02-21, 08:00

Powinno działać.
ex S2000 Obrazek
2013 RDX Obrazek
Avatar użytkownika
jubikej
Klubowicz redliner
 
 
Posty: 4015
Dołączył(a): 2009-10-30, 13:28
Lokalizacja: Gdynia
Rocznik S2000: 2001
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez carlos » 2019-02-12, 13:50

Niestety wszystkie linki wygasły. Czy ktoś może napisać jak sprawić aby radiem Alpine dało rade sterować z przełączników po lewej stronie kierownicy? Jak wyczytałem wcześniej potrzebny jest adapter - czy da się kupić w Polsce?
KA9, AF01 & AP1
Avatar użytkownika
carlos
 
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2018-06-12, 14:45
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik S2000: 2003
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez wiewioor » 2019-02-12, 15:30

Obrazek
Avatar użytkownika
wiewioor
 
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2017-05-07, 19:53
Lokalizacja: Rz-ów
Rocznik S2000: 2003
Wersja: AP1

Re: sterowanie nie seryjnym radiem w essach...

Postprzez carlos » 2019-02-15, 12:54

wiewioor dzięki za informacje.
KA9, AF01 & AP1
Avatar użytkownika
carlos
 
 
Posty: 42
Dołączył(a): 2018-06-12, 14:45
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik S2000: 2003
Wersja: AP1


Powrót do Audio i elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość