opowiedz co się stało z boschem , bo ja też miałem nowego panasonica za śmieszne pieniądze ale poszedł się pierdolić i teraz mam właśnie boscha ,ładowanie jest dobre ale zaczyna mieć podobne objawy co kiedyś
W zeszłym roku kupowałem akumulator Panasonica w Łodzi w tym sklepie: www.twojabryka.pl Nie ma go na stronce w ofercie ale nie zaszkodzi zadzwonić i zapytać.
obecny bosch miał rok i 3 miesiące, wylał się... auto stało ok. 2tyg w ogrzewanym garażu. nie chcę generalizować, ale to już drugi bosch z którym mam problemy, przypadek?
kupiłem dziś Yuasę za 220pln (3 lata gwarancji), zobaczymy
Ja już 5 rok mam OEM Hondy (panasonic) i nic, tylko że ja dbam o niego, w zimę go doładowuje a w tym roku kupiłem prostownik z podtrzymaniem naładowania, więc nie muszę się martwić o doładowywanie go raz na jeden miesiąc.
Dziś zostawiłem auto na 15 min na światłach i aku się rozładował ;/ , ma pięć lat czyli czas na zmianę . Zastanawiam się czy szarpać się z zamiennikami czy nabyć oem ? Zależy mi na maksymalnie bezawaryjnej pracy , warto dorobić aso ? oryginał do tej pory sprawował się świetnie.
Nigdy nie ufaj komputerowi, którego nie możesz wyrzucić przez okno ... ------------------------------------------------------------------------------------
ja bym naładował panasonica one potrafia i 10 lat wytrzymać, ja zmieniłem na varte, bo jak chciałem panasonica kupić to się okazało że 2 lata leżał na magazynie i zrezygnowałem
Nigdy nie ufaj komputerowi, którego nie możesz wyrzucić przez okno ... ------------------------------------------------------------------------------------
to mi się wylała ale zapłacili za lakierowanie komory silnika i dali nowy aku, nie mam żalu bo aku rozlał się na torze w mega upalny dzień temperatura w komorze silnika była na pewno +60
Pytano o wymiary akumulatora, więc przy okazji pomierzyłem pasujący zamiennik z mojej S2000 (rocznik 2002, wersja US): długość 238 mm, szerokość 129 mm, wysokość z biegunami 220 mm (bez nich 200 mm). Na oko identyczny jak hondowski 31500-ST3-011-HE.